Turning Solo van Isabelle Schad is gebaseerd op de fascinatie van danser Naïma Ferré met langdurig ronddraaien, en tegelijkertijd op een onderzoek naar innerlijk bewegingsmateriaal en hoe dit zich uitdrukt in de wereld. Beetje bij beetje vertaalt een aanvankelijk minimalistische bewegingsstudie zich in een glinsterend juweel, een wervelende sculptuur, het choreografisch portret van een danser.

In Neck-Lace, gaan drie performers, elk gekleed in zwart met een lange kralenketting, door onwillekeurige bewegingen in dialoog met de ruimte. Het publiek is welkom om in het werk te stappen.
Een langdurende performance van TRaG: Stefanie Trojan, Barak Reiser en Snežana Golubović.

ANT AND.. doet de verbeelding van de toeschouwer prikkelen. Twee dansers, Vania D’Angelo en Fanny Vandesande ontdoen zich van hun eigen menselijke en fysieke verschijning en creëren een sculpturale performance waarin het ene beeld zich tot het andere ontpopt. ANT AND.. is een gracieus spel dat zich volgens de locaties waar het speelt, telkens heruitvindt.

Voor MUTE werkt Sabine Molenaar verder in lijn van haar laatste creaties, een onderzoek naar kalmte van de geest en een focus op tijdloos en grenzenloos het lichaam laten praten. Wat betekent de beweging van kalmte en stilte?

Servez-vous is het verhaal van een stilzwijgende metamorfose. De huid is open gebarsten, de organen geïmplodeerd, uitgespreid, het lichaam vervormd tot iets anders-menselijks.
Servez-vous nodigt de toeschouwers uit om deel te worden van die transformatie. Een vrouw, Natacha Nicora, op een stijkplank wordt een dienblad van heerlijkheden. De toeschouwer kan zich bedienen, naar believen, van de ziekelijk zoete en kleurige ingewanden.

Après la Chronique is een performance van Nicolas Hermansen over de betekenis van sociale isolatie in onze hypergeconnecteerde wereld. De aanvankelijke situatie is alledaags: twee performers, Albert Bassas en Jordi Font, die eruit zien als tweelingfiguren, zitten aan een tafel te eten. Dit scenario verandert gaandeweg in een absurde, surreële charade.

T.r.a.n.s.i.t.s.c.a.p.e. – Pierre Larauza en Emmanuelle Vincent
Als een levende sculptuur beweegt een danser op een sokkel. Een langzame transformatie, een mutatie, gezichtloos en blind. Hoewel Mutant geïnspireerd is op een specifiek Viëtnamees fenomeen; nodigt het de toeschouwers ook uit om na te denken over de manier waarop we onszelf vorm geven door de lagen van kleding waarmee we ons bedekken, en opent op die manier een bredere reflectie op identiteit.

MIND THE BODY – Nomadic Poetry
Dichter-performer Maya Wuytack creëert een levende stroom van poëzie. Ze dringt binnen in de anatomie van de ruimte en opent een innerlijke verbeeldingswereld. Verweven met de gebeurtenissen, de andere performers, licht en stilte.

Barely Imaginable Being.
Een solo voor het zenuwstelsel.
Een solo voor het zenuwstelsel.
Een solo voor het zenuwstelsel.
Een solo voor het zenuwstelsel.
Een solo voor het zenuwstelsel.
Een solo voor het zenuwstelsel.
Een solo voor het zenuwstelsel.
door Klaas freek Devos

Met Raamdans brengt Charlotte Vanden Eynde een adaptatie van haar huiskamerperformance ‘Tafeldans’, in de nis van één van de ramen van het Duivelsteen. In krachtige beelden toont zij hoe een vrouw zich langzaam opricht, terwijl zij met verstilde armbewegingen een hoogstpersoonlijk verhaal vertelt.

E R O T I C A
Twee meisjes. Vier handen. Een erotisch verhaal in gebarentaal.
Twee performers leiden je binnen in een wereld van erotische verhalen door de beweging van hun handen, en gebaseerd op het werk van vrouwelijke erotische schrijfsters.
Een voorstelling van Nona Demey Gallagher en Imke Mol.

Like God in drag – muted
Inspirerend of cheesy?
De hedendaagse beeldcultuur snakt naar oprechtheid.
Wat maakt een ding nep en een ander authentiek?
Anna Heuer Hansen en Alice Van der Wielen onderzoeken de spanning en verwarring die bestaat tussen wat oprecht is en wat niet.

Out of the equation
Alles in de natuur is voortdurend in beweging, maar hoe zit het met de mens? Maken wij deel uit van de natuur, of plaatsen we ons erbuiten?
Wat is het verschil tussen transformatie vanuit verlangen of vanuit noodzaak?
Wanneer maken mensen echt transformatieve beslissingen?
Zijn we deel van de natuur, of vallen we buiten de matrix?

door Sara Fellman

Tarot is geen antwoord op een vraag. Het is een spiegel van je ziel, een gids door de verschillende lagen van het doolhof van onze levens. Een intieme ontmoeting zal plaats nemen, jouw vraag krijgt een plaats in de stilte, ruimte laten voor het voelen, via de intuïtie en met een antwoord. Ben je bereid om afstand te nemen van je logica, je linair denkende geest en binnen te treden in de ruimte van de hoge priesteres? Volg dit gevoel. Door Rachel Porter

In Mono gaan Jotka Bauwens (choreografe) en Bastiaan Vandendriessche (theatermaker) op zoek naar poëzie in de woordeloze verbinding tussen een man en een vrouw. Met niet minder dan een aantal stoelen installeren ze een beeld dat zijn eigen leven lijkt te leiden. Hoe deze twee zich tegenover elkaar verhouden ligt dan ook deels bij het publiek. De vereeuwiging van een momentopname. Tot de verstoring al dan niet breekt.